دستاوردهای چهار دهه انقلاب در بخش کشاورزی فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت:
دستاوردهای چهار دهه انقلاب در بخش کشاورزی فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، روز پنجشنبه ۱۱ بهمنماه در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی از دستاوردهای چهل ساله جهاد کشاورزی فارس سخن گفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس، محمدمهدی قاسمی در ابن نشست با بیان اینکه رسالت اصلی بخش کشاورزی تامین امنیت پایدار غذایی است. یادآور شد: در بخش کشاورزی با عنایات الهی و زحمت همه تلاشگران بخش، به طور ویژه بهرهبرداران عزیز و خادمان کشاورزان اتفاقات خوبی طی چهل سال اخیر رقم خورده است.
قاسمی با اشاره به رشد تولیدات کشاورزی بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، گفت: استان فارس در حوزه تولیدات محصولات زراعی از ۳٫۴ میلیون تن در سال ۱۳۵۷ به ۶٫۵ میلیون تن امروز و در تولیدات باغی از ۴۶۰ هزار تن به ۳٫۱ میلیون تن رسیدیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در تولیدات دامی از تولید سالانه ۳۰۷ هزار تن به تولید سالانه ۸۵۰ هزار تن رسیدیم، افزود: تولیدگوشت قرمز از سالانه حدود ۳۰ هزار تن به ۶۴ هزارتن ارتقا یافته، تولیدگوشت مرغ از ۱۱ هزار تن به ۱۲۵ هزارتن افزایش داشته و در تولید شیر از ۲۵۵ هزار تن به ۶۰۴ هزار تن رسیدیم، همچنین در تولید تخم مرغ از ۷٫۳ هزارتن به ۵۱ هزار تن سال، در تولید عسل از ۳۷۰۰ تن به ۶۲۰۰ تن و تولیدات حوزه شیلاتی از ۶۴۹ تن به ۹ هزار و ۶۵۰ تن افزایش یافت.
قاسمی تصریح کرد: به طور کلی تولیدات مختلف عمده و اصلی، طی چهار دهه انقلاب از حدود ۶۸ درصد تا یک هزار و ۳۸۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کل صنایع بزرگ و کوچک پیش از انقلاب چهار تا بوده، یادآورشد: امروز بیش از یک هزار و ۳۰۰ واحد صنایع تبدیلی تکمیلی با ظرفیت جذب بالغ بر هفت و نیم میلیون تن ماده خام فعالیت میکند که ارزش سرمایهگذاری بیش از هزار و۷۰۰ میلیارد تومان بوده و اشتغالزایی بالغ بر ۱۸ هزار نفر را به دنبال داشته است.
قاسمی با اشاره به اینکه دستیابی به این تولیدات نیاز به زیر ساختهایی داشته، افزود: تشکیلاتی شدن نظام های بهره برداری بخش کشاورزی از جمله این زیر ساختها است، در همین راستا اکنون ۱۷۶ شرکت تعاونی تولید کشاورزی داریم که با سایر شرکت تعاونیهای در مجموع ۲۷۸ شرکت میشود و این در حالی است که در سال ۵۷ فقط پنج شرکت زراعی فعالیت میکند.
وی تصریح کرد: صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی و صندوق خرد زنان روستایی در زمان انقلاب وجود نداشتند، امروزه به غیر از صندوق های ملی، ۱۵ صندوق استانی و شهرستانی حمایت از توسعه بخش کشاورزی در استان فارس وجود دارد و ۳۷۷ صندوق خرد زنان روستایی و عشایری در حال فعالیت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه با اشاره به توسعه امور زیر بنایی، گفت: پیش از انقلاب یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی از آبیاری تحت فشار بهره مند بود و امروز بالغ بر ۲۹۲ هزار هکتار اراضی مجهز به سامانههای آبیاری نوین است و در سطح ۱۱۸ هزار و ۹۵۰ هکتار تجهیز ونوسازی اراضی صورت گرفته در حالی که در سال ۵۷ این سطح ناچیز بوده است.
او با بیان اینکه شبکههای آبیاری زهکشی و کانالهای آبیاری عمومی در سال ۵۷ ناچیز بوده، افزود: امروز در سطح ۱۱۷ هزار و ۴۰۰ هکتار توسعه یافته است، همچنین مرمت و احیای ۴۰۰ رشته قنات به اندازه ۳۸۲ کیلومتر در طی چهار دهه انقلاب صورت گرفته است.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش ضریب مکانیزاسیون در تمام حوزه های کشاورزی از نیم در سال ۵۷ به یک و ۶۶ اشاره کرد.
این مقام مسئول گفت: در سال ۵۷ نهالستان تولید نهال مجاز نداشتیم و امروز ۴۸ نهالستان مجاز در استان داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس، با اشاره به اهمیت علمی، فنی و مهندسی کردن کشاورزی، بیان کرد: در همین راستا امروز ۹۴ مرکز خدمات کشاورزی و ۶۱۰ پهنه کشاورزی داریم. وی با اشاره به ورود آی تی به حوزه کشاورزی و به روز شدن علم کشاورزی گفت: شاهد نفوذ فناوری اطلاعات مانند سامانه صدور مجوز به صدور پنجره واحد، سامانه جوجه ریزی، ساماندهی اطلاعات ثبتی و غیره هستیم، همچنین از فرایندهای نوینی مانند سنجش از دور برای تولید آمار سطح زیر کشت گندم و برنج به صورت پایش ماهواره ای استخراج شده است.
قاسمی با بیان اینکه در بحث زمین با اصلاحات اراضی بیش از ۶۵ درصد به قطعات زیر ۵ هکتار تقسیم شده است، اظهار کرد: امروز کمیسیون های مختلفی در راستای یکپارچه سازی اراضی در راستای رسیدن به بهینه سازی اقتصادی اراضی در حال فعالیت هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه عشایر، افزود: ۱۷ کشتارگاه صنعتی طیور که برخی با تکنولوژی روز دنیا برابری میکند، همچنین چهار کشتارگاه صنعتی دام داریم.
او با اشاره به عرصه وسیع خدمت رسانی به دامداران گفت: ۱۷۴ مراکز درمانی مایهکوبی دام و طیور و آبزیان در سال ۵۷ ، پنج عدد بود و افزود: داروخانه دامپزشکی از ۲ در سال ۵۷ ، به ۱۴۰ داروخانه افزایش یافته است.
قاسمی تصریح کرد: تعداد مراکز خرید محصولات کشاورزی از ۵۶ به ۳۸۶ امروز بالغ شده و تعداد انبارهای بخش کشاورزی از ۲۷ تا به ۲۹۰ و فروشگاههای مصرف روستایی اتحادیهها از ۶۵ به ۲۹۰ تا افزایش پیدا کرده است.
او به افزایش حفر و تجهیز چاه برای عشایران کوچرو و اسکان یافته از ۱۲ به ۱۲۵ حلقه اشاره کرد و افزود: در حوزه عشایری راهسازی و مرمت راه ها از ۷۰ به ۸۹۰ کیلومتر از دستاوردهای انقلاب در حوزه عشایر است، همچنین خرید و تجهیز تانکر آب رسانی در سال ۵۷ وجود نداشته و امروز به ۸۸ رسیده است. شناسایی وتوسعه کانونهای عشایری از صفر به ۲۰۰ رسیده است.
او با بیان اینکه در حوزه کشاورزی بعد از انقلاب تربیت دانشجو از صفر به هشت هزار رسیده است، متذکر شد: در حوزه آموزش کارکنان در سال ۵۷ وجود نداشته و امروز ۸۰۰ هزار نفر روز آموزش در سال ۹۷ و چاپ کتب به ۵۰ عدد در سال رسیده است. قاسمی تاکید کرد: طرح های تحقیقاتی از یک هزار و ۲۰۰ در سال ۵۷ به ۶ هزار و ۷۰۰ در سال ۹۷ رسیده است، برخی از تحققات وجود نداشتند و امروز در حوزه های مختلف بخش های تحقیقاتی راه اندازی شده است.
برچسب ها دستاوردهای بخش کشاورزی فارس در چهار دهه انقلابدستاوردهای چهار دهه انقلاب در بخش کشاورزی فارس
- قبلی آمار بارندگی ایستگاههای سینوپتیک استان فارس تا مورخ ۱۰ بهمن ۹۷
- بعدی گشایش ۶۴ پروژه کشاورزی در دهه فجر در فارس
0 دیدگاه در “دستاوردهای چهار دهه انقلاب در بخش کشاورزی فارس”