اشتراک در خبرنامه

آخرین اخبار انجمن مهندسی آب استان فارس را در ایمیلتان دریافت کنید.

نرم افزارهای کاربردی

دانلود نرم افزار کنترل از راه دور
دانلود نرم افزار وینرار
دانلود مرورگر گوگل کروم
دانلود مرورگر فایرفاکس
دانلود نرم افزار دیکشنری بابیلون
دانلود نرم افزار اجرای فایل های PDF
دانلود نرم افزار ادغام کردن فایل های PDF
دانلود نرم افزار آفیس
دانلود نرم افزار اتوکد شهرسازی
دانلود نرم افزار 3 دی مکس

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

اینستاگرام انجمن مهندسی آب فارس

اوقات شرعی و آب و هوا

تقویم شمسی

آبان ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
    آبان »
 123456789101112131415161718192021222324252627282930  

توسعه روشهای با راندمان و بهره وری بالای آب در اولویت اقدامات معاونت آب و خاک است

به گزارش روابط عمومی معاونت آب وخاک فریبرز عباسی سرپرست معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی در نشست تخصصی طرح سامانه های آبیاری که روزسه شنبه درسالن جلسات معاونت درکرج و با حضور سربازرس و نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور برگزارشد، ضمن اعلام این مطلب افزود: رویکرد وزارت جهاد کشاورزی توسعه سامانه های نوین آبیاری موضعی به دلیل تبخیر کمتر و راندمان و بهره وری بالاتر و درمرحله بعد ماشینهای مکانیزه آبیاری می باشد.
عباسی گفت:تاکنون بیش از ۲/۵میلیون هکنار ازاراضی آبی کشور به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده است که اجرای این سامانه ها اثربخشی مطلوبی در مصرف بهینه آب کشاورزی و افزایش راندمان تولید داشته است.
وی با تاکید بر ضرورت بحث آموزش در این طرح افزود: برنامه جامعی برای آموزش تدوین و دوره های آموزشی مختلفی برای کارشناسان و بهره برداران با هماهنگی موسسه ترویج و آموزش کشاورزی واستفاده ازظرفیت موسسات تحقیقاتی و مراکز علمی و انجمن ها اجرا شده است که تاثیر بسیار خوبی در روند اجرای طرح گذاشته است.
سرپرست معاونت آب و خاک با تاکید براین نکته که بحث بهره برداری درحوزه وظایف این معاونت نیست، افزود: موضوع بهره برداری درحیطه وظایف سازمان مرکزی تعاون روستایی می باشد ولی به دلیل اهمیت موضوع و پیشگیری ازرهانشدن بهره بردار پس از اجرای طرح، مجری طرح دربحث نظارت بر بربهره برداری و نگهداری اقدامات نرم افزاری خوبی انجام داده است که تاثیرخوبی در بهره وری مصرف آب و افزایش تولید محصول داشته است.
عباسی بااشاره به فعال بودن بیش از ۲۰۰۰شرکت تولید کننده ،مجری وطراح درحوزه سامانه های نوبن آبیاری گفت: عملکرد این شرکتها خصوصا دربحث اجرا و طراحی رصد و پایش میشود که دربعضی موارد منجر به تعلیق شرکت تا رفع عیوب و رضایت بهره بردار شده است.
وی با تاکید بر ضرورت تدوین دستورالعمل های جدید در سامانه های نوین آبیاری گفت:۹ مورد ضوابط و معیارهای فنی سامانه ها بروزرسانی شده و هم اکنون درسازمان برنامه و بودجه در دست بررسی می باشد.همچنین چند دستورالعمل جدید تدوین شده که درحال طی فرآیندهای مربوطه درسازمان ملی استاندارد می باشد.
وی با بیان این مطلب که بیش از ۹۵درصد تولید تجهیزات و لوازم آبیاری ساخت داخل می باشد افزود:
مجری طرح بااستفاده ازظرفیت شرکت های دانش بنیان،معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تفاهم نامه باوزارت دفاع بستر لازم برای بومی سازی اقلام وارداتی تجهیزات آبیاری رافراهم نموده است که تاکنون در زمینه قطره چکان های pc و فیلترهای دیسکی ازواردات بی نیازشدیم.
عباسی با تذکر این نکته که کاهش سهم اعتبارات فصل یک در طرح سامانه های نوین آبیاری همه زحمات و فعالیتها را تحت تاثیر قرارخواهد داد خواستار افزایش اعتبارات فصل یک این طرح شد.
امیرحسین نخعی سربازرس گروه تولیدات گیاهی و کشاورزی سازمان بازرسی کل کشور با ذکر این نکته که حساسیت لازم برای صرفه جویی آب بین مردم و حتی مسئولین وجود ندارد گفت:شرایط کشور به لحاظ منابع آبی بحرانی است و با کم آبی مواجه هستیم لیکن در عملکرد مسئولین در بحث تخصیص اعتبار برای روش های بهینه سازی مصرف آب درتمام بخشها، خصوصا بخش مهم کشاورزی اتفاق قابل توجهی رخ نداده است.
نخعی افزود: دربحث شروع و اجرای سامانه های نوبن آبیاری کشور یک تاخیر تاریخی وجود دارد و اقدامات انجام شده دو دهه اخیر دربحث توسعه سامانه های نوین آبیاری بایستی در ۵۰ سال گذشته درکشور صورت می گرفت.
وی با بیان اینکه این تاخیر باعث شد تا روستاییان به دلیل کم آبی به سمت شهرها مهاجرت کنند، نیروی کارکشاورزی نیز ازچرخه تولید خارج گردید.
نخعی تقویت نظارت براجرای طرح سامانه ها دراستانها رامهم برشمرد و بر بحث آموزش بهره برداران و کارشناسان جهاد کشاورزی استانها تاکید نمود.
درادامه این نشست سامانه اطلاع رسانی سامانه های نوین آبیاری توسط کارشناس مربوطه تشریح و سپس مشاور راهبردی توضیحاتی را درخصوص عملکرد این مشاور ارائه نمود.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “توسعه روشهای با راندمان و بهره وری بالای آب در اولویت اقدامات معاونت آب و خاک است”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *