اشتراک در خبرنامه

آخرین اخبار انجمن مهندسی آب استان فارس را در ایمیلتان دریافت کنید.

نرم افزارهای کاربردی

دانلود نرم افزار کنترل از راه دور
دانلود نرم افزار وینرار
دانلود مرورگر گوگل کروم
دانلود مرورگر فایرفاکس
دانلود نرم افزار دیکشنری بابیلون
دانلود نرم افزار اجرای فایل های PDF
دانلود نرم افزار ادغام کردن فایل های PDF
دانلود نرم افزار آفیس
دانلود نرم افزار اتوکد شهرسازی
دانلود نرم افزار 3 دی مکس

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

اینستاگرام انجمن مهندسی آب فارس

اوقات شرعی و آب و هوا

تقویم شمسی

آذر ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
    آبان »
 123456789101112131415161718192021222324252627282930  

افزایش راندمان و ارتقا بهره وری با استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری

به نقل از سایت معاونت آب و خاک،مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری گفت: اثر بخشی سامانه‌های نوین آبیاری در افزایش راندمان آبیاری، ارتقاء بهره‌وری و افزایش عملکرد غیر قابل انکار است.

فریبرز عباسی مشاور وزیر و مجری طرح سامانه های نوین آبیاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا درباره طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری بیان کرد: طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از ۳۵ سال پیش در کشور آغاز شده است. تا به امروز هم حدود دو میلیون ۹۰۰ هزار هکتار توسعه انواع سامانه‌ها را در کشور، داشتیم. دو میلیون ۶۰۰ هزار هکتار آن، با اعتبارات دولتی بوده و حدود ۳۰۰ هزار هکتار هم توسعه سامانه با اعتبارات بهره‌برداران انجام شده است. یکی از رویکردهای اصلی ما، توسعه روش‌هایی با راندمان بالا، مثل روش‌های موضعی و آبیاری قطره‌ای زیر سطحی است.

مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری درباره استان‌هایی که بیشترین توسعه سامانه آبیاری را داشتند، بیان کرد: استان خراسان رضوی، فارس، اصفهان و کرمانشاه، بیشترین توسعه سامانه‌های نوین آبیاری را داشتند. اثر بخشی سامانه‌های نوین آبیاری در کشور غیرقابل انکار است. این سامانه‌ها، تاثیر قابل توجهی در افزایش راندمان آبیاری، ارتقاء بهره‌وری و افزایش عملکرد داشتند، به‌طوری که می‌توانند تا حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در افزایش راندمان آبیاری و ارتقاء بهره‌وری موثر باشند.

وی افزود: توسعه سامانه‌ها در اراضی تجمیعی با توجه به اینکه بیشتر اراضی خرده مالکی هستند و توسعه تکنولوژی در اراضی خرده مالکی دشوار است، پیگیری شده است. در طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، یکی از رویکردهای ما، توسعه این سامانه‌ها در اراضی بوده که توسط بهره‌برداران تجمیع شده تا به این وسیله اراضی خرد یکپارچه شوند.

مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری ادامه داد: یکسری طرح‌های بزرگ در کشور داریم که ناشی از تجمیع اراضی خرد است. در این طرح‌ها، به همه پیمانکارانی که در مزارع بهره‌برداری، این سامانه را اجرا می‌کنند؛ تکلیف کردیم که وظیفه دارند به بهره‌برداران ما، آموزش استفاده صحیح از سیستم و بهره‌برداری و نظارت از این سامانه‌ها را ارائه دهند.

عباسی درباره پرکاربردترین شیوه نوین آبیاری در کشور گفت: پرکاربردترین شیوه نوین آبیاری در سراسر کشور، آبیاری تیپ بوده که برای گیاهان ردیفی، قابلیت استفاده بیشتری دارد. بهره‌برداران هم به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند. این شیوه از روش‌های با راندمان بالا است.

وی تاکید کرد: آبیاری کم فشار هم به خاطر مقرون به صرفه‌تر بودن و اینکه بخشی از هزینه سامانه‌ها را خود بهره‌برداران باید پرداخت کنند؛ به دلیل ارزان بودن و سادگی آن، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه در برخی از نقاط منابع خاک ما شور یا متمایل به شوری است، این سامانه برای شرایط موجود، کارایی بیشتری دارد.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “افزایش راندمان و ارتقا بهره وری با استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *