اشتراک در خبرنامه

آخرین اخبار انجمن مهندسی آب استان فارس را در ایمیلتان دریافت کنید.

نرم افزارهای کاربردی

دانلود نرم افزار کنترل از راه دور
دانلود نرم افزار وینرار
دانلود مرورگر گوگل کروم
دانلود مرورگر فایرفاکس
دانلود نرم افزار دیکشنری بابیلون
دانلود نرم افزار اجرای فایل های PDF
دانلود نرم افزار ادغام کردن فایل های PDF
دانلود نرم افزار آفیس
دانلود نرم افزار اتوکد شهرسازی
دانلود نرم افزار 3 دی مکس

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

اینستاگرام انجمن مهندسی آب فارس

اوقات شرعی و آب و هوا

تقویم شمسی

شهریور ۱۴۰۳
ش ی د س چ پ ج
    آبان »
 12345678910111213141516171819202122232425262728293031  

آغاز کاشت کاهو در قطب تولید جنوب فارس

مهدی انصاری رئیس مرکز جهاد کشاورزی مبارک آباد با اشاره به آغاز کاشت کاهو در مبارک آباد قیروکارزین از نیمه دوم شهریور ماه، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود بیش از ۲۷ هزار تن کاهو در مبارک آباد تولید و روانه بازار مصرف شود.

او با بیان اینکه مبارک آباد قطب تولید کاهو در قیروکارزین و جنوب استان فارس است، تصریح کرد: کاشت کاهو تا پایان آبان ماه آتی ادامه خواهد داشت که پیش بینی می‌شود بالغ بر ۷۰۰ هکتار از اراضی منطقه به کشت این سبزی اختصاص یابد.

این مقام مسئول بیان کرد: با توجه به دما و شرایط آب و هوای ۸۵ تا۹۰ روز پس از کاشت، گیاه کاهو به وزن مناسب برداشت می‌رسد از این رو اواسط دی ماه آتی اولین مزارع کاهوی این شهرستان در منطقه مبارک آباد به برداشت می‌رسد.

انصاری با اشاره به اینکه اراضی تحت پوشش این مرکز گستره‌ای از شرق رودخانه قره آقاج تا روستای گلک در جنوب شهرستان جهرم را در بر می‌گیرد، افزود: به منظور کاشت کاهو از ارقام متفاوت بذر‌های زرقانی، جهرمی و اهوازی استفاده می‌شود.

او ادامه داد: در هر هکتار ۵ تا ۱۰ کیلوگرم بذر کاهو مصرف می‌شود که اگر تاریخ کاشت به سرما نزدیک‌تر شود به علت جوانه زدن همه دانه ها، مصرف بذر تا ۳ کیلوگرم نیز کاهش می‌یابد.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی مبارک آباد با اشاره به اینکه کاهو یک زراعت وجینی است، اضافه کرد: این موضوع موجب مصرف کمتر سموم علف کش و تولید محصول سالم‌تر می‌شود همچنین کاهو‌های وجین شده به زمین دیگر منتقل و دوباره کاشته خواهد شد که موجب افزایش سود اقتصادی این زراعت می‌شود.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی مبارک آباد بیان کرد: در مزارع، کاهوی زود کاشت پس از برداشت، علف هرز آن کنترل و بدون عملیات خاک ورزی در شیار‌های سطح خاک، به صورت دستی بذرپاشی و در فرودین ماه سال بعد، برای بار دوم کاهو برداشت می‌شود.

کاهو به عنوان یکی از سبزیجات برگی پر مصرف به وفور در قیروکارزین کشت می‌شود که به دلیل ویژگی‌های خاصی مثل طعم شیرین و آبدار، روغنی بودن و رنگ برگ‌ها از بازار پسندی بالایی برخوردار است.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “آغاز کاشت کاهو در قطب تولید جنوب فارس”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *